Διατροφολόγος…Αναγκαίο κακό;

Της Ειρήνης Μαραζιώτη, Διατροφολόγου- Εκπαιδευτικού

 

Τα κιλά ήταν και είναι πάντα στη σκέψη μας τροφοδοτώντας τις ενοχές μας, θυμίζοντάς μας τις αδυναμίες μας, μεταφέροντάς μας σε παλιές εποχές κοντινές ή μακρινές όπου όλη η χαρά για το λιγοστό βάρος μας  ήταν μέρος κάθε μας στιγμής.

Οι εποχές δεν απέχουν βέβαια πολύ, αλλά το βάρος μας δε λέει να σταματήσει την αυξητική του διάθεση.

Περιμένουμε… και …. Περιμένουμε…

Αρχίζουμε να εφαρμόζουμε την δίαιτα    α σ τ ρ α π ή!!!  Αυτή που ξεκινάει το πρωί και τελειώνει δυστυχώς με το τέλος της ημέρας…ξαπλωμένοι στον πιο αναπαυτικό καναπέ, λίγο πριν αρχίσουν οι αγαπημένες μας σειρές…Και το ωραίο είναι ότι έχουμε και το θάρρος το επόμενο πρωί και νηστικοί να αναμετρηθούμε με τη ζυγαριά μας!

Μπορεί όμως να ανήκουμε και σ αυτό το ποσοστό που εφοδιάζει το ψυγείο του με όλα τα διαιτητικά τρόφιμα και περιμένει με Ιώβιο υπομονή το ξημέρωμα κάποιας Δευτέρας που θα του ανάψει μόνη της το πράσινο

Ακόμα και σ αυτούς  που σας προσπέρασαν κι άρχισαν κάποια δίαιτα που τυχαία βρήκαν κάπου… την εφάρμοσαν μια δυο εβδομάδες και τελικά την εγκατέλειψαν…

Τι συμβαίνει με σας;;;;

Γιατί τόση αδράνεια στο θέμα της υγείας σας; Γιατί τόση προχειρότητα σε ένα θέμα που αποδεδειγμένα θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον;

Το ξέρω θα πείτε «πόσες φορές να κάνω δίαιτα; Γνωρίζω τα πάντα, μπορώ και μόνη μου»…

Θα σας απαντήσω «Φυσικά και μπορείτε! Τίποτα δεν υπάρχει που δεν μπορούμε να καταφέρουμε; Γιατί όμως σ αυτό το θέμα κολλάμε;;»

Μήπως πραγματικά χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω απ αυτό που ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας;»

Και βέβαια χρειάζεται! Είναι ο επιστήμονας, ο ειδικός ο γνώστης των τροφών , ο άνθρωπος που θα σας διδάξει τα μυστικά τους, αυτός που θα σας συνδυάσει σωστά και θα συντάξει το διαιτολόγιό σας. Χρειάζεστε αυτόν που θα εμπιστευτείτε και θα σεβαστεί τις ιδιαιτερότητές σας. Αυτός που θα σας κάνει να διαγράψετε τις κακές συνήθειές σας στο φαγητό και θα σας οδηγήσει σιγά σιγά στο δρόμο της σωστής διατροφής. Με λίγα λόγια χρειάζεστε το Δάσκαλο!! Που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο/η σωστός διαιτολόγος.

Όπως αναζητάτε τον καλό γιατρό έτσι πρέπει να αναζητείστε και το σωστό χώρο που κάθε φορά που θα βγαίνετε θα χαμογελάτε από ευχαρίστηση γιατί ο διαιτολόγος που εμπιστευτήκατε ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στις προσδοκίες σας!!!

Πιστέψτε μας μόνο με τη βοήθεια του καταξιωμένου επιστήμονα και συμπορευτή στο πρόβλημα του βάρους σας θα αποκτήσετε την εικόνα του εαυτού που τόσο επιθυμείτε.

Βγάλτε λοιπόν τον κρυμμένο εαυτό σας τηλεφωνώντας εκεί που πραγματικά θα λύσετε το θέμα του βάρους σας και κλείστε μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση!!

Με αυτή την πρώτη σας κίνηση θυμηθείτε ότι έχει λυθεί το 50%  της κρυμμένης τόσον καιρό έννοιας σας!